KELTAINENPAKU
rufien


Citroen Jumper Maxi

PAIKKA:

Tällä hetkellä tämä auto on valikoimamme suurin

Verrattuna sisaruuksiinsa Fiat Ducatoon (10 m3) ja Citroen Jumperiin (10 m3), Citreon Jumper Maxilla on suurempi akseliväli (3700) sekä suurin puskuri. Auton kokonaispituus on 5,6 m, minkä seurauksena auton rungon koko on kasvanut 3,2 metriin. Heille, jotka kuljettavat pidempimittaisia esineitä, tällä on merkitystä.

Näiden autojen erityispiirteenä on se, että niihin sisältyy auton sisäosan säilytystila. Tämä lisää autoon vielä lisäksi muutaman kymmenen senttimetriä pituutta. Fiat Ducato 10m3:ssa voi kuljettaa jopa yli kolmen metrin pituisia tavaroita (esim. jalkalistoja) kun lastaat pitkät tavarat poikittain (laittamalla toisen pään yläosassa olevaan syvennykseen ja toisen pään lähelle takaoven kynnystä).

Pituusmittareiden sijoittaminen sivulle pitkin lävistäjää pitkin (lepäämällä toinen pää kaistalla ohjaamon yläpuolella ja toinen alaspäin takaluukun kynnykseen), jopa Fiat Ducato 10 m3: ssä voit kuljettaa esimerkiksi yli 3 metrin pituutta.

Näin ollen Citroen Jumper Maxissa on mahdollista kuljettaa yli 4 metriä!

Haluamme vielä muistuttaa, että kun ajat suurella ajoneuvolla, on syytä kiinnittää tarkkaavaisuuteen erityishuomiota:

  • Korkeuden ollessa 2,5 m: varmista, että puut, kaaret, pihakaaret, ensimmäisten kerrosten parvekkeet jne. eivät häiritse ajoa
  • Leveyden ollessa 2,5 m: Pysäköidyt autot kapeilla kaduilla saattavat haitata näkyvyyttä, jolloin et välttämättä näe vastaantulevaa ajoneuvoa. Ole myös varovainen kapeilla piha-alueilla, joilla on kivimuodostelmia tai joissa kasvaa suuria pensaikkoja. Nämä esteet ovat yleisimpiä vaaratilanteiden aiheuttajia.
  • Pituuden ollessa 5,6 m: Kun istuin sijaitsee korkeammalla mihin on tottunut, se voi aiheuttaa hahmottamisongelmia erityisesti suhteessa sivupeileihin ja päinvastaiseen liikenteeseen, mikä voi vahingoittaa paitsi autoa myös rakenteita, puita jne.

Citreon Jumper Maxi ei välttämättä ole kaikkein polttoainetehokkain (diesel) auto, mutta ainakin muuttonne sujuu yhdellä reissulla.
Citroen Jumper Maxi on 3-paikkaista pakettiautoa. Siinä on kahteen suuntaan aukeava ovi sekä liukuovi oikealla puolella.
Fiat Ducato Maxi 12 CBM

Tekniset ominaisuudet Citreon Jumper 12m3

Pituus, mmLeveys, mmKorkeus, mm
Kokonaismitta599925002475
Rungon sisämitta325018081900
Maavara166
Tekniset ominaisuudet
Vaihteisto5-vaihteinen manua alivaihteisto
Vedon tyyppiEtuveto
Moottorin tilavuus2790
PolttoainetyyppiDiesel
Teho128/94
Tankin tilavuus (l)80
VetokoukkuOn

Polttoainekulut

Maantiellä 11,5 l/100 km
Kaupungissa 13 l/100 km
Yhdistetty 12 l/100 km

Matkustamon ja moottorin lämmitys

Auton sisätila on varustettu Webaston lämmitysjärjestelmällä. Kovalla pakkasella sekä kylmällä ja kostealla säällä suosittelemme moottorin ja auton sisätilan lämmittämistä etukäteen. Sitä varten on asetettava ajastin 30-60 minuuttia ennen liikkeelle lähtöä. Lämmitys nielee polttoainetta kaiken kaikkiaan litran tunnissa (= 1,3€). Sitä käytettäessä vältätte yllätykset niin moottorin käynnistämisen yhteydessä kuin myös sen suhteen, että voitte mukavasti ja palelematta istua auton rattiin oli ulkona sitten pakkasta tai kosteaa. Yksityiskohtaisemmin kts. kohta ”Webasto”.

Fiat Ducato Maxi 12 CBM

Fiat Ducato Maxi 12 CBM