KELTAINENPAKU
rufien

Kuinka pakata oikein muuttoa varten

Kuinka pakata oikein muuttoa varten

Pakkaamisesta yleisesti

Pienten esineiden pakkaamiseen sopii mainiosti esimerkiksi aaltopahvi- tai muovilaatikot, joita voi vuokrata edullisesti. Optimaalisin koko laatikoille on noin 60 х 40 х 30 cm. Jotta niitä olisi mahdollisimman helppo nostella ja siirrellä, kannattaa tarkkailla, ettei niiden paino pääsisi ylittämään 20-30 kg. Irtaimiston pakkaaminen muuttoa varten kannattaa tehdä säntillisesti ja tarkasti, jottei laatikoiden sisälle jäisi paljoa tyhjää tilaa, sillä silloin esineillä on tilaa liikkua ja ne saattavat pahimmassa tapauksessa jopa rikkoutua. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa kääriä ne johonkin pehmeään materiaaliin kuten kuplamuoviin, liinavaatteisiin, vaahtokumiin tai muuhun vastaavaan. Erityisesti helposti särkyvät esineet on välttämätöntä kääriä suojamateriaaleihin, tai uudessa kodissa voi vastaan tulla kasa sirpaleita. Helposti särkyviä esineitä sisältävät laatikot tulee myös merkitä erikseen. Tämä helpottaa laatikoiden pinoamisvaiheessa, kun niitä nostellaan edestakaisin – niitä ei tule laittaa alimmaisiksi tai nostaa niiden päälle mitään painavampaa. Pahvilaatikot tulee sulkea kiinni paksulla teipillä, jotta ne eivät aukeaisi muuton aikana. Kuulostaa itsestään selvältä, mutta yllättäen samoja vahinkoja tuppaa tapahtumaan lähes jokaisen muuton yhteydessä!

Muuttolaattikot - www.Keltainenpaku.fi

Näin pakkaat suuremmat kodinkoneet

Pesukone tulee kytkeä pois sähkö- ja vesiverkosta etukäteen, valuttaa vesi pois erityisesti suodattimista ja mielellään antaa sen kuivua, sillä sitä siirreltäessä on muuten mahdollista, että vesi pääsee valumaan muun kuorman päälle. Mikäli alkuperäiset kiinnikkeet ovat tallessa, käytä niitä pesukoneen sylinteriä ja rumpua varten. Jos eivät, niin käytä kiinnittämiseen pehmeää metallilankaa tai muuta narua. Jääkaapit ja pakastimet tulee myös valmistella huolellisesti muuttoa varten. On välttämätöntä kiinnittää kompressori sitä varten tarkoitetuilla pulteilla jäähdytysputkiston suojaamiseksi, muuten kuljetuksen heilahtelun aikana jäähdytysyksikön paine saattaa laskea. Mikäli tehdaskiinnitystä ei ole, kompressori on kiinnitettävä tukevasti metallilangalla tai esimerkiksi nailonnarulla.

Jääkaappi - www.Keltainenpaku.fi

Kodinkoneiden ja toimistolaitteiden pakkaaminen

Televisiot ja kodinkoneet tulisi mielellään pakata alkuperäispakkauksiinsa. Mikäli ne eivät ole säilyneet, TV:n näyttöruudut ja monitorit on välttämätöntä peittää vaimentavalla, pehmeällä materiaalilla. Tässä voi käyttää ihan kotoakin löytyviä tekstiilejä, kuten esimerkiksi päiväpeittoa tai vilttiä. Lisäsuojaksi kannattaa asettaa näyttöä vasten pahvinpalanen, ja kiinnittää se paikoilleen teipillä. Parhaan suojan se mitoiltaan sopivan kokoisessa laatikossa.

Huonekalujen pakkaaminen

Suuret huonekalut suositellaan purettaviksi osiin. Osat kannattaa pinota paikoilleen ja kiinnittää toisiinsa niin, että ne on helppo kuljettaa. Pinoa jokainen setti omaan pussiinsa tai laatikkoonsa ja kirjoita, mistä huonekalusta ne ovat kotoisin. Näin seuraat, etteivät osat huku tai sekoitu keskenään, ja helpotat urakkaasi toisessa päässä.

Huonekalut - www.Keltainenpaku.fi

Huonekasvien pakkaaminen

Kuinka kuljettaa kasvit niitä vahingoittamatta? Kummallista kyllä, juuri huonekasvit kärsivät muutoissa yleensä eniten. Ne on pakattava jokainen erikseen, myös kaikkein pienimmät – jopa kaktukset. Pienemmät kasvit kannattaa pakata laatikoihin, kiinnittäen ruukut laatikon pohjaan, jotta ne eivät liikkuisi. Painopisteen tulee sijaita mahdollisimman keskellä, jotta laatikot eivät kellahtaisi, eikä niiden päälle saa missään nimessä pinota muita tavaroita. Kukkalaatikot kannattaa pinota erikseen kaikkein korkeimmalle, jolloin riski niiden rikkoutumiseen on mahdollisimman pieni. Suosittelemme myös kirjaamaan kukkalaatikoihin, mitä ne sisältävät, jotta kuljetusvaiheessa niitä muistaa kohdella erityisellä varovaisuudella.

Huonekasvien pakkaaminen 1 - www.Keltainenpaku.fi
Suuremmat huonekasvit ovat hankalampia kuljetettavia. On mahdotonta löytää sopivan kokoista laatikkoa korkeille huonekasveille, joten on huolehdittava niin pohjasta, rungosta kuin oksistakin. Suuremman huonekasvin painopiste sijaitsee melko korkealla, minkä takia kasvin sijainti auton kyydissä tulee suunnitella ympäröiviin esineisiin suhteutettuna. Hyvä paikka voisi esimerkiksi olla sopiva kolo kahden kaapin välissä.

Huonekasvien pakkaaminen 2 - www.Keltainenpaku.fi
Pakettiautomme ovat aina valmiita auttamaan helsinkiläisiä, vantaalaisia ​​ja espoon asukkaita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *