KELTAINENPAKU
rufien

Kuinka valita sopivan kokoinen auto?

Kuinka valita sopivan kokoinen auto?

Minkälaisia pakettiautoja on ylipäänsä tarjolla?

Pakettiautot eroavat enimmäkseen kooltaan: pienimmistä (esimerkiksi Opel Vivaro – vain 6 kuutiometriä) 15-17-metrisiin (esimerkiksi Mercedes Sprinter), joihin vaaditaan jo C-ajokortti. Yrityksemme tarjoaa vuokralle kaikkein suosituimpia, keskikokoisia pakettiautoja kokoluokassa 7-12 kuutiota, joihin riittää B-ajokortti.
virtalukko - www.Keltainenpaku.fi

Pakun koko Vivaro – www.Keltainenpaku.fi

virtalukko - www.Keltainenpaku.fi

Pakun koko Sprinter – www.Keltainenpaku.fi

Tässä on kuitenkin syytä olla tarkkana, sillä jos kyseessä on esimerkiksi muutto asunnosta toiseen, jokainen kuutiometri voi olla ratkaiseva. Muuttokuorman suuruutta arvioidessa tulee ottaa huomioon kaksi tekijää: tila, jonka kuorma tulee viemään sekä myös kuorman paino.

Tilavuuden laskeminen

Tämä on usein välttämättömintä muuttojen yhteydessä, kun kuljetetaan suurempaa määrää kaappeja, pöytiä, tuoleja, sohvia ja muuta tilaa vieviä huonekaluja. Loppupeleissä niiden yhteispaino on suhteellisen alhainen, joten auton kantokyky ei ole merkittävässä asemassa. Tärkeämpää on laskea kannettavan kuorman tilavuus, ja tämä on hyvinkin yksinkertaista. Mittaa kaikkien huonekalujen kokonaismitat ja suorita mittaukset maksimipituuden, -leveyden ja -korkeuden mukaan, sillä niiden mukaan myös jokaisen esineen kuution tilavuus lasketaan. Sen jälkeen, kun jokaisen esineen tilavuus on laskettu erikseen, ne lasketaan yhteen – ja näin saamme tulokseksi koko kuorman tilavuuden. On kuitenkin otettava huomioon, ettei niitä saa samalla tavalla asettumaan autoon, aina jää joihinkin kohtiin tyhjää tilaa. Tämän vuoksi auton valinta suoritettaessa tulee lisätä 30% tilavuutta lisää, jotta varmistetaan tavaroiden varma mahtuminen. Pakettiautojemme kokonaismitat selviävät autojen ominaisuuksien kuvauksista. Muiden yritysten tyylistä poiketen pyöristämme koot kokonaislukuihin ymmärrettävyyden helpottamiseksi.
tavarat- www.Keltainenpaku.fi

tavarat – www.Keltainenpaku.fi

Painon laskeminen

Toinen huomionarvoinen tekijä on kuljetettavien tavaroiden paino. Tämä on yhtä lailla tärkeää kuin tilavuuden arviointi. Mikäli kuorman paino ylittää sallitun rajan, auto menettää ohjattavuutensa ja voi riistäytyä hallinnasta. Myös jarrujärjestelmä ei välttämättä kykene toimimaan vaaditulla tavalla. Lyhyesti sanottuna, auton toiminnalliset osat ylikuormittuvat pahasti ja tämä voi johtaa vaaratilanteisiin. Näin ollen, tämä kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon, mikäli kuljetettavat tavarat ovat erityisen painavia. Keskikokoisten pakettiautojen kannettavuus on suurin piirtein sama ja kantaa 1000 kg +- 100 kg.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *