KELTAINENPAKU
rufien

Pakettiauton käytön ominaisuudet dieselmoottorilla talviolosuhteissa

Pakettiauton käytön ominaisuudet dieselmoottorilla talviolosuhteissa

Yrityksemme on pakettiautojen vuokrannut vuodesta 2017. Tänä aikana olemme kertyneet paljon kokemusta ja haluamme vielä kerran muistuttaa teitä autojen käytön erityispiirteistä talvella.

Dieselmoottorin käynnistämistä koskevat säännöt

Ensimmäinen tärkeä edellytys moottorin käynnistämiselle lämpötiloissa alle + 5 °C on esilämmitysjärjestelmän pakollinen käyttö. Tosiasia on, että alhaisissa lämpötiloissa öljyparafiinikiteet vapautuvat dieselpolttoaineesta, jotka pysyvät suspendoituneina nesteeseen. Parafiinikiteiden koko on suurempi kuin polttoainesuodatinelementtien huokoset. toisin sanoen Moottorin Polttoainesuodatin on tukossa, mikä johtaa tehon menetykseen ja moottori pysähtyy yhtäkkiä.
virtalukko - www.Keltainenpaku.fi

dieselmoottori talviolosuhteissa – www.Keltainenpaku.fi

Käynnistä pakettiauton moottori oikein

  • Käännä avain asentoon ON ja odota, että esilämmityksen merkkivalo (Glowplug indicator) sammuu.
  • käännä avain vasta sitten ”Start” -asentoon pieneksi ajaksi ja vapauta se, kun moottori käynnistyy. Palauta avain ”Lock” -asentoon ennen uudelleenkäynnistystä tai moottorin sammuttamista.
hehkutulpat - www.Keltainenpaku.fi

dieselmoottori talviolosuhteissa – www.Keltainenpaku.fi

Webasto – Moottorin esilämmitysjärjestelmän käyttö

Lähes kaikki vuokraamamme pakettiautot ovat varustettu Webasto- moottorin esilämmitysjärjestelmällä. Ajastimella kytkettynä 30-40 minuuttia ennen pakettiauton toiminnan aloittamista järjestelmä sekä ainoastaan tarjoa Moottorin helppoa käynnistystä, että myös tiettyä mukavuutta:
  • lämmin pakettiauton sisätila ennen matkaa;
  • jäästä ja lumesta sulatettivat tuulilasilla ja sivuikkunaoilla;
  • kyky aloittaa ajo heti odottamatta moottorin lämpenemistä.
Tämä kuluttaa dieselpolttoainetta tavallisesta polttoainesäiliöstä 0,6 litraa tunnissa.
websato - www.Keltainenpaku.fi

webasto – www.Keltainenpaku.fi

Neuvosto. Kun esiasetat Webaston käynnistysaikaa, tarkista myös, onko nykyinen aika asetettu oikein. Huomio! Jos dieselmoottorin käynnistämistä koskevia sääntöjä noudattaen (katso kohta 1) se ei käynnisty 5-7 sekunnissa käynnistimen käytöstä, älä pitäisi yrittää uudelleen, älä tyhjennä akkua. Mutta kytke Webasto päälle 30 minuutiksi ja käynnistä moottori vasta sitten. Jos akku tulee tyhjästä menetät paljon enemmän aikaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *